Revolutionary renewable energy storage solutions, harnessing sustainable power sources for a brighter future. Generative Ai.


Cum alegem corect un generator de curent/grup electrogen?

*In limbaj comun, se foloseste cuvantul generator, in limbaj academic, folosim grup electrogen. Noi preferam sa folosim simplu, generator, astfel, in randurile de mai jos, generator este egal cu grup electrogen.

 

Pentru a putea face alegerea in mod corect, in primul rand trebuie sa intelegem care sunt elementele de baza dupa care clasificam un generator de curent, fie ca vorbim de un generator industrial, sau un generator de uz ocazional.

 • Tip de generator
 1. Generator industrial – generator racit cu apa, cu o gama larga de puteri si motoare robuste, potrivit pentru uz industrial si folosire indelungata sau pentru situatii de stand-by. De la 10 kVA.
 2. Generator mobil – generator racit cu aer, cu puteri de la 5 kVA la aproximativ 15 kVA, folosit ocazional, potrivit pentru mici ateliere sau case rezidentiale.
 3. Generator portabil – Generator racit cu aer, mic si usor de transportat, alimentat cu benzina, cu puteri de la 1 kVA la 5 kVA. Folosit doar ocazional.

 

 • Putere generator – Puterea unui generator este masurata in kVA – kilo Volt Amper, care este o putere aparenta, si care nu, nu este un truc de marketing pentru a face confuzie in randul consumatorilor. Din kVA aflam doua elemente care ne intereseaza pentru a dimensiona corect un generator, kilo Watt si Amper.
Concept of renewable energy solution in beautiful morning light. Installation of solar power plant, container battery energy storage systems, wind turbine farm and city in background. 3d rendering.

 

 • Motor generator – aici, posibilitatile sunt extrem de variate. Motorul este elementul principal si cel mai scump al unui generator/grup electrogen. Motoarele sunt de diferite marci si caracteristici, diferentele fiind de silentiozitate, consum, fiabilitate, pret, versatilitate, tehnologie.

Generatoarele noastre sunt de obicei echipate cu:

 1. Motor Ricardo
 2. Motor Yangdong
 3. Motor Perkins
 4. Motor Baudouin
 5. Motor Quanchai
 6. Motor Iveco
 7. Motor Lister Petter

 

 • Carcasa generator – cand vorbim de un generator insonorizat, automat ne referim la un generator carcasat. Carcasa reprezinta ‘invelisul’ unui generator si are rolul de antifonare,protectie, chiar si rol estetic. Noi comercializam 4 tipuri de carcase, in functie de dimensiunea generatorului si bugetul clientului:
 1. Carcasa ECO – mica, usoara, practica, accesibila
 2. Carcasa intermediara – mare si accesibila
 3. Carcasa premium – mare, robusta, grea si foarte calitativa
 4. Carcasa super-premium – fara descriere

 

Avand in vedere cele enumarate mai sus, urmatoarele doua intrebari pe care trebuie sa le punem sunt:

 • La ce folosim generatorul?
 • Ce buget este disponibil pentru achizitia unui generator?

Pentru a va ajuta sa faceti alegerea corecta, va stam la dispozitie oricand, la telefon/whatsapp: 0746304981, pe e-mail: solutii.electrice@gmail.com sau la noi la sediu in Bulevardul Voluntari 112 bis, Corp B31. Consultanta este gratuita!

No comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *